מתכון להכנת דייסת שיבולת שועל
שיבולת שועל היא בין הדגנים הבריאים ביותר.
מדובר על דגנים מלאים ללא גלוטן, שהנם מקור נהדר לוויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון חשובים.
דייסת שיבולת שועל מעולה בתור ארוחת בוקר מזינה ובריאה שתיתן לכם אנרגיה לכל היום,
עשירה בפחמימות וסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים רבים ומכילה כמות גדולה של חלבון ושומן.
ההרכב התזונתי של שיבולת שועל יאפשר לכם תזונה מאוזנת ועשירה.
שיבולת שועל עשירה בנוגדי חמצון שהנם בעלי השפעות אנטי דלקתיות, הורדת לחץ דם,
הפחתת רמות כולסטרול מגבירה תחושת שובע ועוזרת לפעילות מעיים תקינה.
מוצרים להכנת דייסת שיבולת שועל בבית:
3 כפות שיבולת שועל
3/4 מים רותחים
1/4כוס משקה שקדים/סויה/חלב
כפית שקדיה
כפית מייפל
מעט קינמון
להכנה על כיריים:
1. להרטיח את הנוזלים בסיר קטן.
2. להוסיף את השיבולת שועל, מייפל, שקדיה וקינמון
3. לבשל במשך דקה תוך כדי בחישה שלא יהיו גושים
להכנה במיקרוגל:
לשים את כל המוצרים בצלוחית זכוכית מיוחדת למיקרו לחמם בחום גבוהה במשך 1-2 לערבב ולהגיש.
תוספות:
סירופ מייפל, קינמון, סילאן- הכמות לשיקולכם (מכפית ומעלה) פירות (עונתיים, טרופיים, יבשים, יער)- אנחנו אישית מאוד אוהבים פרוסות בננה בשילוב תפוח עץ מגורד.
חמוציות, צימוקים, אגוזים, קוקוס ואפילו בייגלה, אבוקדו או ביצה עלומה. השילובים- מתוקים או מלוחים- נתונים לבחירתכם בהתאם לחשק תהנו 🙂
שלכן באהבה
רוזליין כשיופי וטבע נפגשים