מתכון להכנת לחם טחינה ללא קמח (ללא גלוטן) ללא סוכר
טחינה גולמית עשירה במינרלים וויטמינים החיוניים לבריאות וגם מקטינים הסיכוי למחלות לב.
לחם טחינה מעולה לסכרתיים, רגישים לגלוטן, חולי צליאק וצמחוניים הוא אינו מכיל סוכר, קמח וחלב וכשר לפסח.
הטחינה דלת פחמימות ועשירה בחלבון, סידן (כמות הסידן בשומשום גדולה פי 3 מאשר בחלב מהווה תחליף מעולה לצמחונים),
אבץ, נוגדי חמצון, חומצות שומן בלתי רוויות, מגנזיום, ברזל, ויטמינים מקבוצת B ועוד.
טחינה מלאה עשירה גם בסיבים תזונתיים שמקורם בקליפת השומשום.
מצרכים להכנת לחם טחינה:
3 ביצים
כוס טחינה גולמית
2 כפות סילאן
כף סודה לשתיה
כף זרעי צי’ה ( לא חובה)
הוראות הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים בקערה גדולה.
2. לשפוך לתוך תבנית מוערכת
3. להכניס לתנור למשך 35 דק
תוספות:
ניתן להוסיף ללחם גרעינים, אגוזים, שקדים, עגבניות מיובשות,
זיתים וכל מה שמתחשק לכם, אני מפזרת סומסום מעל
שלך באהבה
רוזליין כשיופי וטבע נפגשים